Noveller

Nedan publicerar jag mina kortare historier samt kontexten ur vilken de är sprungna. Så mycket mer vill jag inte säga om dem…

Don DeLillo lär ha sagt:
If you try to unravel something you’ve written, you belittle it in a way. It was created as a mystery.


1. Middagen
Min första novell.  Under tiden jag skrev denna gick jag författarlinjen på medborgarskolan. Vid ett av tillfällena fick vi som hemuppgift att försöka skriva en novell. Inspirerad av Hjalmar Söderbergs ”Pälsen” skrev jag denna dagen efter. Ni får ta det för vad det är, mitt första försök, men hoppas ni ändå ska gilla den.


2. Barnvagnen
En till, min andra. Denna skrev jag cirka en vecka efter Middagen. Hade aldrig tidigare tänkt på att jag skulle skriva noveller men upptäckte att jag tyckte det var ganska kul. Att hitta en alldaglig händelse och alternera den till vad som kunde ha hänt. Detta har aldrig hänt mig, men det är inte helt orimligt att jag under en period i mitt liv skulle ha kunnat råka ut för det.


3. Tid att flyga
Flygande man
Det var roligare än jag hade föreställt mig att skriva noveller.  När jag var liten trodde jag på allvar att jag kunde flyga. Jag skulle bland annat flyga från mitt rum i Sundsvall till Stockholm för att hälsa på min kusin. Jag fortsatte tro att jag kunde flyga en bit upp i lågstadiet, men har ännu aldrig lyckats. Men vem vet, kanske en dag.  Eller så ska jag kanske vara glad att den förmågan förlänats någon som behöver det mer än jag?


4. En hjärtlös historia
Hjärta bildIdag blir vi ständigt påminda om teknikens framfart och dess konsekvenser i form av AI och digitalisering. Plötsligt fann jag mig sittandes vid datorn och en bild av ett hjärta i en behållare började ta form …


5. Speglingar
Vems sanning är sann?

….
….


6. Kyrkbacken  
7. Ön

Kommer strax…

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *